Sommarfin balkong
Inredning

Så får du en sommarfin balkong

Sommaren står äntligen för dörren och det är dags att få en sommarfin balkong! Längtar du efter att njuta av ljumma kvällar och härliga dagar utomhus? Då är det dags att piffa på balkongen och skapa din egen lilla oas! Med enkla medel och lite fantasi kan du förvandla din balkong till en mysig och inbjudande plats att koppla av och umgås på.

1. Rensa

Börja med att rensa bort allt som du inte längre behöver eller använder på balkongen. Släng skräp, sortera ut möbler och plocka undan prylar som tar onödig plats. Tvätta av balkonggolvet och räcken ordentligt för att få bort smuts och damm.

2. Möblera 

När du har en ren och fräsch yta att jobba med kan du börja möblera och inreda din balkong. Välj möbler som passar storleksmässigt på din balkong och som du tror att du kommer att använda ofta. Det kan vara en mysig sittgrupp, en hängmatta, en solstol eller en liten bistroset. Tänk på att skapa en bekväm och inbjudande atmosfär med hjälp av textilier som kuddar och filtar.

3. Inred med grönska och blommor

Inget skapar sommarstämning mer som blommor och växter! Placera ut krukor med blommor, örter eller grönsaker på balkongen. Du kan skapa en härlig grön oas genom att använda amplar, blomlådor och klätterväxter. Om du har en liten balkong kan du satsa på vertikala odlingar eller hängande krukor för att spara plats.

4. Belysning

För att skapa en mysig atmosfär på kvällen kan du använda belysning. Vira ljusslingor runt räcket eller häng upp lyktor och lampor. Du kan också använda stearinljus eller LED-ljuslyktor för att skapa mysig belysning.

Tips:

  • Tänk på solen: Var placerar du dina möbler och växter? Se till att du har både sol och skugga på din balkong.
  • Skapa olika zoner: Om du har en stor balkong kan du skapa olika zoner, till exempel en sittgrupp, en matplats och en odlingshörna.
  • Inred personligt: Inred din balkong med saker som du tycker om och som gör dig glad.
  • Håll det rent och snyggt: Plocka undan efter dig och se till att din balkong är ren och städad.
  • Njut av sommarfin balkong! Det viktigaste är att du trivs på din balkong. Koppla av, njut av solen och umgås med vänner och familj!